+32 479 664 755
Opleiding food safety and quality culture (1)
di 15 okt
|Zonhoven
Leer communicatievaardigheden om voedselveiligheid uit te dragen op de werkvloer. Met behulp van goede communicatietechnieken kan er actief meegewerkt worden aan een goede voedselveiligheidscultuur!
Tijd en locatie
15 okt 2024, 09:00 – 16:00
Zonhoven, Wijerstraat 7, 3520 Zonhoven, België
Over het evenement
Het hebben en onderhouden van een voedselveiligheidscultuur staat in de Europese wetgeving. Ook de commerciële standaarden, onder impuls van de Global Food Safety Initiative (GFSI), hebben voedselveiligheidscultuur opgenomen als verplicht onderdeel voor elk bedrijf dat zich wil laten certificeren volgens de BRCGS-normen, IFS-normen en FSSC 22000-normen.
Tijdens deze training leer je hoe je een positieve voedselveiligheidscultuur kunt ontwikkelen. Je leert hoe je een meerjarige basis kunt opbouwen en deze kunt bevorderen voor een effectieve en positieve voedselveiligheidscultuur. Het resultaat: het wordt de cultuur binnen de organisatie om voortdurend de processen en de medewerkers te willen verbeteren en optimaliseren. Uiteraard met als doel om continu voedselveiligheid te evalueren en bij te sturen.
Je leert de do's en dont's, hoe je door weerstand kunt navigeren en praktische tools kunt inzetten voor maximaal succes.
Leerdoelen
- Identificeer de belangrijkste elementen van een effectieve voedselveiligheidscultuur.
- Leer hoe je een positieve voedselveiligheidscultuur binnen je organisatie kunt bevorderen en hoe je verandering kunt brengen die gedragen wordt door het management en het team.
- Omgaan met weerstand.
- Begrijpen van risicoanalyses en wettelijke eisen.
- Toepassen van voedselveiligheidscultuur: transformeer een papieren plan naar de praktijk.
- Leren juist te communiceren en evalueren (KPI’s opstellen per afdeling/team).
De Inhoud
- 5 dimensies van een positieve cultuur zoals beschreven door het Global Food Safety Initiative (GFSI): communicatie, evaluatie, opleiding, competentie, medewerkersbetrokkenheid.
- De rol van de leidinggevenden en de ADKAR veranderingsmethodiek.
- Betrokkenheid en impact van medewerkers bij het cultuurplan.
- Op maat gemaakt cultuurplan.
- We sluiten de dag af met een concreet plan van aanpak.
Methodiek
- Normering GFSI.
- ADKAR veranderingsmethodiek.
- Leiderschap, communicatie en coaching.
- Prestatiemeting.
- Praktische tools en tips.
Voor Wie?
Deze workshop is bedoeld voor iedereen die graag een plan wil opstellen en implementeren in hun organisatie.
Het Resultaat
Na de workshop ben je uitgerust met de kennis en tools om voedselveiligheidscultuur in de praktijk te brengen. Je zult weten hoe je weerstand kunt overwinnen, risico’s kunt beheersen en een effectief communicatie- en cultuurplan kunt opstellen, evalueren en bijsturen.
Tijd en locatie
· 12 September 2024, 09:00 – 16.00
- PRIJS: € 690 excl BTW
- LOCATIE: Wijerstraat 7, 3520 Zonhoven