top of page

do 27 jun

|

Zonhoven

Opleiding food safety and quality culture

Leer communicatievaardigheden om voedselveiligheid uit te dragen op de werkvloer. Met behulp van goede communicatietechnieken kan er actief meegewerkt worden aan een goede voedselveiligheidscultuur!

Opleiding food safety and quality culture
Opleiding food safety and quality culture

Tijd en locatie

27 jun 2024, 09:00 – 13:00

Zonhoven, Wijerstraat 7, 3520 Zonhoven, België

Over het evenement

Het hebben én onderhouden van een Food Safety Culture staat letterlijk in de Europese wetgeving! In Chapter XI bis bij de EU Verordening 852/2004 (via de EU Verordening 2021/382) wordt toegelicht door de wetgever wat er van een bedrijf in de voedselketen verwacht wordt.

Ook de commerciële standaarden, onder impuls van de GFSI (Global Food Safety Initiative) hebben Food Safety Culture opgenomen als verplicht voer voor ieder bedrijf die zich wil laten certificeren tegen de BRCGS normen, IFS normen en FSSC 22000 normen.

 Inhoud 

Deze cursus voor wie het effectief dagdagelijks moet gaan opvolgen en uitdragen op de vloer. Met behulp van goede communicatie technieken kan er actief meegewerkt worden aan een goede voedselveiligheidscultuur!

Kwaliteitscontroleurs en eerstelijnsverantwoordelijken vormen een belangrijke schakel tussen het management van het bedrijf en de werkvloer. Vaak echter worden ze heen en weer geslingerd tussen de productiedruk enerzijds en de steeds toenemende eisen rond hygiëne, voedselveiligheid en kwaliteit anderzijds. Beiden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden maar het evenwicht vinden en medewerkers blijvend motiveren, is vaak een moeilijke oefening. Het doel van deze opleiding bestaat er dan ook uit om de eerstelijns-verantwoordelijken

  • bewust te maken van het belang van persoonlijke en algemene      bedrijfshygiëne als basisvoorwaarden voor de beheersing van      voedselveiligheidsrisico's op de werkvloer met vermindering van interne      afkeur en klantenklachten;
  • vaardigheden bij te brengen om hun job als ‘hygiëne- en      voedselveiligheidssupervisor’ op de werkvloer goed uit te voeren.
  • Voedselveiligheidscultuur: werknemers stimuleren samen met u      voedselveilig te denken, handelen, de boodschap overbrengen...
  • Evalueren en bijsturen van medewerkers
  • Opstellen van competentiematrixen en opleidingsplannen

 Doelgroep 

Alle personen met verantwoordelijkheid en/of een leidinggevende functie tegenover uitvoerende medewerkers op de werkvloer: eerstelijnsverantwoordelijken zoals meestergasten, teamleaders, ploegbazen, supervisors, kwaliteitscontroleurs … (arbeiders of bedienden)

In dit evenement is eten, drinken, snacks, cursusmateriaal inbegrepen.

Praktisch:

  • DATUM: NTB
  • TIJD: 9u- 13u training
  • PRIJS: €500 excl BTW
  • LOCATIE: Wijerstraat 7, 3520 Zonhoven

Deel dit evenement

bottom of page